KFC

Kentucky fried chicken Historie a úspěchy KFC se nepochybně váží k osobě Colonela Harlanda Sanderse – autora speciální směsi 11 druhů bylinek a koření, pomocí které jsou připravována kuřata pouze v restauracích KFC. Colonel Sanders, jehož podobiznu můžeme vidět v logu KFC, je považován za průkopníka zařízení rychlého občerstvení a franchisingu.

Píše se rok 1930. Colonel Harland Sanders koupil motel a kavárnu v Corbinu v americkém státě Kentucky. O devět let později v roce 1939 ve věku 40 let vytvořil tajnou směs 11 druhů bylinek a koření nazvanou Original Recipe. Takto připravovaná kuřata poprvé podával ve své restauraci. Za dalších 17 let se Sanders rozhodl prodat svůj tajný recept vlastníkům jiných restaurací. V roce 1968 už fungovalo 638 restaurací KFC a v roce 1971 bylo v provozu již 3500 restaurací. V dnešní době nabízí síť restaurací KFC znamenitá kuřata ve více než 11 000 restauracích v 90 zemích světa.

V Čechách byla první restaurace KFC otevřena v roce 1994 ve Vodičkově ulici v Praze. I přes skutečnost, že na celém světě restaurace KFC nabízejí více než 400 různých produktů (od Chicken Pita v Kuvajtu přes Lososový sendvič v Japonsku až po Mean Griens v USA), základní nabídku tvoří kousky kuřete připravované podle tajného receptu Colonela Sanderse. V České republice máme k dnešnímu dni přes 50 restaurací KFC. Navštívit nás můžete v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Králově Dvoře u Berouna, Liberci, Mladé Boleslavi, Pardubicích, Teplicích, Jihlavě, Hatích a ve Zlíně. Těšíme se na vás! Zajímavosti z KFC Colonel Sanders vytvořil svoji tajnou recepturu složenou z 11 druhů bylinek a koření již v roce 1939.

Další obchody v kategorii RESTAURACE A KAVÁRNY

  • PO-ČT
    8:00 - 23:00
    PÁ-SO
    8:00 - 24:00
    NE
    8:00 - 23:00
  • Tel.: +420 235 013 409
  • http://www.kfc.cz

Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací naleznete zde.

Souhlasím